Програма

BALREC - INVESTMENTS AND REAL ESTATE MARKET
6 Ноември 2024, Sofia Event Center

Основни акценти

Макросреда: Икономика, инвестиционен климат и пазарът на недвижими имоти 2024.

Focus on Fundamentals: Какво предстои за сектор недвижими имоти?

Инвестиционна среда 2024 г. – Къде отиват капиталите? Пазарни тенденции и перспективи в отделните сегменти, двигатели за инвестициите, зелени трансформации и ликвидност– the big picture. Капитализиране на възможностите, създаване на стойност в бързо променяща се среда. 

Office Market Outlook - България 2024: Еволюиращите специфики и модели на работните процеси като двигател на търсенето. Висококачествени и устойчиви активи във фокуса на търсенето на обитателите - трансформациите като възможност, „capex“ и „opex“ като предизвикателство.

The New Generation Office: Стремеж към качество, устойчивост и иновации – създаване на готови за бъдещето екосистеми. Екологичен и ориентиран към човека подход като фундамент. Оживени дестинации, гъвкави пространства и бъдещето на хибридната работа.

Flex space and Co-working: Преосмисляне на работната среда – услуги и гъвкавост от ново поколение. Перспективи за експанзия и ефективни оперативни модели - синергия, общности, среда. 

Residential and Mixed-use concepts: Създаване на привлекателна и жизнена среда за живот. Лайфстайл тенденции, социални специфики, функционален микс и placemaking модели за по-добри жилищни проекти. По-добрата жизнена среда като основен двигател на търсенето.

Residential Market Bulgaria 2024: Жилищни нужди и инвестиционни перспективи. Отговор на  пазарното забавяне - циклични тенденции, ликвидност и предизвикателства по отношение на разходите. Жилищен пазар от висок клас: реализация на ексклузивни луксозни активи – ключови принципи и характеристики на първокласния жилищен продукт.

Sustainability for success: ESG като стандарт. Стремеж към трайна и положителна промяна – ролята на сектор недвижими имоти в създаването на социална стойност и екологична устойчивост. 

Hotels and Hospitality: Предоставяне на уникално потребителско изживяване в контекста на висока туристическа активност - предизвикателства, перспективи и възможности в различните хотелски подпазари. Инфлация, оперативни разходи и модели за адаптация на цените.

Retail: Перспективи за сектор недвижими имоти в контекста на актуалните модели на потребление и поведение. Тренд при експанзиите и очаквана инвестиционна активност през 2023/2024 – нови концепции за физически магазини, тенденции при retail парковете и нови елементи в omni-channel стратегиите.

Industrial and Logistics market Bulgaria 2024: Перспективи и инвестиционни предизвикателства, потенциал за растеж на наемите и двигатели на търсенето. Зелени, енергийно ефективни и устойчиви практики като основна част от бизнес стратегията.

Генерален спонсор

Ексклузивен спонсор

Премиум спонсор

Диамантени спонсори

Green спонсор

Златни спонсори

Сребърни спонсори

Със съдействието на

Research & database платформа